Kavics

Kavics a Kavics Királytól

Honnan kerül hozzánk a kavics?

Természetben a kavics üledékes kőzethalmok formájában fordul elő. Folyók- és tavak partjain képződik. A környezet hatására, mint a víz koptató munkája, kisebb-nagyobb darabokra felaprózódik. Kavicsbányák ezekből a vizekből termelik ki kotrógépekkel a nyers folyami kavicsot. Tengervízből is nyernek ki bányakavicsot, amely az erózió által csiszolt kavics- és homokszemeket tartalmaz.

Kavics tulajdonságai

A kavics minimum 2 mm szemnagyságú frakciókból álló kvarc és kvarcit. Általában homokkal együtt keveredik. Az apró homok és változatos kavicsszemekből álló szemcsés kőzet kiváló adalékanyag az építőipar számára. A kavicsok is számtalan kategóriát ölelnek fel. Sokfélét különböztetünk meg egymástól. Alapvetően azonban a 4 mm szemnagyság alatti kavicsokat homoknak, míg az a felettit kavicsnak hívják. A homok és kavics keverékét pedig sódernek.

Felhasználási területei

A víz kedvezően alakítja a természetes kavicsok formáját és minőségét. A folyamatos átmosó és csiszoló munka jó tesz az anyagnak, mégis további kezelésnek kell alávetni a feldolgozás során. Az építőiparban a beton, vasbeton előállításához rengeteg kavicsot használnak fel. Mielőtt erre sor kerül meg kell szabadítani az agyagos tartalmától, amit mosással lehet elérni. A házak és kertek körül is igen közkedveltek a kavicsok díszkavics és gyöngykavics változatai. Ezeket mosás, rostálás, osztályozás útján érik el.

Rendelés és szállítás

Rendeléseket telefonon keresztül lehet leadni. Hétköznap a megadott nyitvatartási időn belül. Hétvégén is dolgozunk, beszerezzük amit kell, ha éppen nem lenne belőle a telepünkön. Kisteherautóink előtt nincs akadály! Hegyen-völgyön gyorsan célba juttatják a szállítmányt. Mindegy, hogy hová kell leszállítani a megrendelt kavicsokat, mi biztosan beférünk a legszűkebb utcákba is. Billenőplatónk pedig oda borítja le a szóródó anyagot ahová kell. Szállítási területeink Budapest összes kerülete, illetve Pest megye települései.

Kavics ár

A következőkben megadjuk a nálunk megrendelhető kavicsok köbméter árait típus szerint: 4-8 mm és 8-16 mm 1 m3 ár:7100 Ft, díszítőkavics 1 m3: 9900 Ft, kulé 16-32 mm: 6400 Ft, kulé 24-40 mm: 4800 Ft.

Call Now Button