Folyami kavics

Folyami kavics

A folyami kavics tulajdonságai és alkalmazás területei

A folyami kavics magától képződő kőzet, ami a folyók, tavak és akár tengerek partjain halmozódik fel, de elsősorban a parthoz közel a víz alatt található. Amit a víz a partra kimosott azokat lényegesen egyszerűbb begyűjteni. Viszont a vízből kotrógépek termelik ki nagy mennyiségben. Formáját tekintve a gömbölyű és ovális között helyezkedik el. Szabályos kavics nagyon ritka, viszont szabálytalan formából millió féle létezik. A folyami kavicsok is sokfélék. Többféle méretük és formájuk lehetővé teszik, hogy számtalan módon alkalmazzák. Éppen ezért, hogy jól elkülönüljenek egymástól, általában még külön mossák és osztályozzák is. Változatos színei miatt pedig igen jó dekorációs alapanyag is egyben.

A folyami kavics felhasználása

Lakásban és kertben egyaránt használható. Praktikus és hasznos természetes kőzet, ami díszítőelemnek sem utolsó. Családi házak körüli felületek befedésére, de árkokhoz vagy csatornákban a jó vízelvezető képessége miatt is alkalmazható. Közlekedni is kellemes rajtuk, olyannyira, hogy még talpmasszázs felületek is léteznek folyami kavicsokból kialakítva. Növények ágyazatához is jól kombinálható. Nagyon tartós masszív kőzet, hosszútávon jó szolgálatot tesz, és nagyon szépen mutat. A 16-32 mm és 24-40 mm kavics szemcseméretű a leginkább keresett változat, de a 4-8 mm és 8-16 mm kavicsok is népszerűek.

Folyami kavics és egy kis művészkedés

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de rengeteg műalkotás készül kavicsokból. Képek, szobrok, épület díszítések. Amivel azonban már szinte biztosan mindenki találkozott az a kavicsfestés. Ha nem is próbálta még, de látott ilyet. Szülők és gyerekek közös kedvenc kreatív időtöltése is szokott lenni. Közkedvelt a különböző autók, virágok kavicsra festése. Művészek ezreit is megihleti folyamatosan. Meghökkentő és látványos alkotások születnek általuk. Néha elég csak ránézniük egy-egy kavicsdarabra a vízparton, és számukra rögtön adja magát, hogy mit fessenek rá.

Kavics árak és szállítás

Folyami vagy kulé kavicsok is köbméterben rendelhetők a Kavics Királytól, de már fél köbméter mennyiségtől is kiszállítunk. Az árak a következők:

kavics 4-8 mm és kavics 8-16 mm 1 m3 ár:7100 Ft, díszítőkavics vagy gyöngykavics 1 m3: 9900 Ft, kulé kavics 16-32 mm: 6400 Ft, kulé kavics 24-40 mm: 4800 Ft. zúzott kő 2-4 mm szürke 1 m3: 11000 Ft, zúzott kő 4-8 mm, 4-11 mm, 11-22 mm 1 m3: 9500 Ft

Call Now Button