Díszkavics

Díszkavics a Kavics Királytól

Díszkavics a kavicsok királya

A díszkavics a kotrógépek által a vízből felszínre hozott, mosott és többször osztályozott kavicsok összessége. A tisztítási folyamatok után nemcsak méretük alapján válogatják szét, hanem akár színek szerint is szelektálják. A vegyes színű kavicsokra ugyanolyan nagy igény van, mint az egyszínűre vagy ugyanazon szín különböző árnyalataiban csillogóra. Matt és fényes, fehér vagy színes, kicsi, közepes vagy nagy, népszerű minden fajtája.

Méretek és fajták

A kisebbek szemcsemérete 4 mm-től 8 mm-ig terjednek. A nagyobb fajta 8 mm és 16 mm közötti kavicsokból áll, míg a közepesek 16-32 mm-es kavicsszemekből. Legnagyobb méretben kapható kavicsok ebből a típusból 32-50 mm. Általában gömbölyű vagy ovális formájúak, de létezik sarkainál lecsiszolt változat is belőlük. Rendkívül sokféle színben pompáznak ezek a csodás kőzetdarabok. Persze a válogatott hófehértől, a szürke, szürkés vegyes és egészen élénk színesig többféle van forgalomban. Vannak egészen előkelő variánsok is díszkavicsokból. Ilyenek a kerek szemcsés márvány és gránit anyagok amik már a luxuskategóriába tartoznak. A díszkavics a kavicsok királya, a kavicsok királya meg a Kavics Király.

Díszkavics alkalmazása kint és bent

A díszkavicsok felhasználása leginkább a kertben érvényesül, de házon belül is számtalan módon lehet vele dekorálni. Csak a képzelet szabhat határt. Kerteket kifejezetten látványosan átlehet velük alakítani. A dísz- és sziklakertek alapvető dekorációs elemei, de kavics utakhoz is kiváló. Tulajdonságai közül kiemelkedő a vízelvezető képessége, így talajkiegészítőnek is funkcionálhat. Belső tereket is fellehet dobni díszkavicsokkal. Fürdőszobákban, beépített szaunákban is tökéletes díszítőelem, de vázákban is jól mutatnak vagy egy üvegtálban.

Kavics megrendelés ár

Díszítőkavics ár: 1 m3: 9900 Ft. Méretek: 4-8 mm, 8-16 mm, 16-32 mm, 32-50 mm.

Call Now Button